Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

«Δεν έβγαλα όσα ήλπιζα από τις γυμνές φωτογραφίες», λέει ο χάκερ των σταρ του Χόλιγουντ

FAF555D1D4F549DDD6E0395069D34091Λίγες ώρες μετά τη διαρροή εκατοντάδων γυμνών φωτογραφιών δεκάδων σταρ του Χόλιγουντ, ο άνθρωπος που φέρεται να είναι πίσω από όλα αυτά, μίλησε για την πράξη του στην ιστοσελίδα «4Chan». Χωρίς βέβαια να αποκαλύψει κάποιο προσωπικό στοιχείο, δηλώνει εξαιρετικά απογοητευμένος (ή απογοητευμένη, αφού δεν γνωρίζουμε καν αν πρόκειται για άντρα ή γυναίκα), από το όλο «εγχείρημα», καθώς όπως λέει «δεν έβγαλε καν ένα ποσό κοντά σ' αυτό που ήλπιζε».

«Δεν πήρα τα λεφτά και άρχισα να τρέχω... Τα πράγματα έγιναν παράξενα όταν άρχισα να ποστάρω δείγματα του υλικού που κατείχα... Οι άνθρωποι ήθελαν το υλικό δωρεάν... Ναι, έβγαλα 120 δολάρια με τη διεύθυνση του bitcoin μου, αλλά αν υπολογίσεις το χρόνο που διέθεσα για να συγκεντρώσω όλο το υλικό (δεν είμαι χάκερ, είμαι απλώς συλλέκτης) και τα χρήματα που έδωσα, καθώς πλήρωσα πολλά μέσω bitcoin για να εξασφαλίσω το υλικό όταν έγινε η ιδιωτική ανταλλαγή, τότε πραγματικά δεν πλησίασα καν αυτό που ήλπιζα», γράφει κυνικά ο άγνωστος.
Υπενθυμίζεται ότι το bitcoin είναι ένα είδος ψηφιακού νομίσματος, που υπάρχει ανεξαρτήτως από κάποια διεθνή κεντρική τράπεζα. Χρησιμοποιείται από ανώνυμους αγοραστές, επιτρέποντας αυξημένη προστασία της ιδιωτικής τους ζωής.
«Κυρίως επειδή χρήστες του bitcoin σπάμαραν την διεύθυνσή μου, πήραν τα δικά μου αυθεντικά ποστ και τα μετέδωσαν ως δικά τους, προσπαθώντας κι αυτοί να κερδίσουν, αλλά και από όλους τους σκεπτικιστές. Είχα αποδείξει ότι έχω το υλικό, αλλά ο κόσμος ήθελε όλο και περισσότερο τζάμπα. Ε όχι, γαμώτο δεν μπορείς να τα έχεις όλα δωρεάν, κάποιες φορές», γράφει... εξοργισμένος που δεν έβγαλε όσα ήθελε!
Πάντως, συνεχίζοντας τα ποστ του στο «4Chan», σημειώνει πως κάποιες περίεργες «επιθέσεις» που δέχτηκε λίγο αφότου ανέβασε και πούλησε τις πρώτες φωτογραφίες, «κάποιος προσπαθούσε να με εντοπίσει, δεχόμουν περίεργα emails» λέει χαρακτηριστικά, τον έκαναν να τα παρατήσει και να αποσυρθεί για κάποιες ώρες. «Τώρα επέστρεψα, αλλά τώρα είναι πολύ αργά, γαμώτο» καταλήγει απογοητευμένος.
Ο χάκερ - ή «συλλέκτης», όπως ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του, ανέβασε στο Διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες περισσότερων από 100 celebrities, μεταξύ των οποίων και της βραβευμένης με Όσκαρ Jennifer Lawrence, για την οποία υποστηρίζει ότι έχει και sex tape στη διάθεσή του, το οποίο και «προσφέρει» έναντι ανταλλάγματος!
(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες