Σάββατο 6 Μαΐου 2017

10 Συνήθειες που Προκαλούν Σοβαρές Βλάβες στα Νεφρά σας

10 Συνήθειες που Προκαλούν Σοβαρές Βλάβες στα Νεφρά σας



Τα νεφρά επιτελούν λειτουργίες που είναι πολύ σημαντικές για όλο το σώμα και τη γενική υγεία. Αυτά τα όργανα που έχουν σχήμα φασολιού, φιλτράρουν περίπου 120-150 λίτρα ούρων, απόβλητα και διατηρούν την ισορροπία των υγρών του σώματος, αποτρέποντας τη συσσώρευση των αποβλήτων στο σώμα. Υπάρχουν δύο νεφροί, ο καθένας περίπου στο μέγεθος μιας γροθιάς, βρίσκονται σε κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης στο χαμηλότερο επίπεδο του θωρακικού κλωβού. Η λειτουργία τους είναι να ρυθμίζουν τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών, να παράγουν τις ορμόνες που ρύθμιζουν την αρτηριακή πίεση και να παράγουν μια δραστική μορφή της βιταμίνης D απαραίτητη για υγιή οστά και ερυθρά αιμοσφαίρια.
Πολλές φορές, το άτομο δεν αντιμετωπίζει προειδοποιητικά σημάδια βλάβης των νεφρών, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε πώς να λάβουν προληπτικά μέτρα και να στηρίξουμε την υγεία των νεφρών.

Αυτές είναι τα 10 πιο συχνές συνήθειες που επιβαρύνουν τα νεφρά και οδηγούν σε σοβαρή νεφρική βλάβη με την πάροδο του χρόνου:



          1.Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ Η κατανάλωση περισσότερων από ένα ποτό καθημερινά, αρκετές φορές την εβδομάδα, αυξάνει τον κίνδυνο βλάβης των νεφρών, καθώς το αλκοόλ επιβαρύνει τα νεφρά και το συκώτι.
          2.Κράτημα των Ούρων
Το συχνό κράτημα των ούρων αυξάνει την πίεση στα νεφρά, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει πέτρες στα νεφρά καθώς και νεφρική ανεπάρκεια σε ακραίες περιπτώσεις.
3.Ανεπαρκής πρόσληψη νερού
Όταν δεν καταναλώνετε αρκετό νερό, τα απόβλητα και οι τοξίνες που πρέπει να εξαλειφθούν από το σώμα, συσσωρεύονται και αυτό μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη των νεφρών.
        4.Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που πίνουν περισσότερα από δύο ζαχαρούχα ποτά σε καθημερινή βάση έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν πρωτεΐνη στα ούρα τους και αυτό ένα πρώιμο σύμπτωμα προβληματικής λειτουργίας των νεφρών.
5.Υπερβολική πρόσληψη αλατιού
Τα υπερβολικά επίπεδα του νατρίου ενδέχεται επίσης να οδηγήσουν σε νεφρική βλάβη, καθώς επιβαρύνουν τη λειτουργία των νεφρών και αυξάνουν την αρτηριακή πίεση.
        6.Ο ανεπαρκής ύπνος

Η στέρηση ύπνου προκαλεί χρόνια προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νεφρικής νόσου. Το σώμα χρειάζεται ύπνο και κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου επιτελεί σημαντικές λειτουργίες, μια εκ των οποίων είναι η αποκατάσταση των βλαβών στους ιστούς των νεφρών.
        7.Η έλλειψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων

Η λειτουργία των νεφρών εξαρτάται επίσης από τις τροφές που καταναλώνετε. Σε περίπτωση που το σώμα σας στερείται κάποιες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως το μαγνήσιο και βιταμίνη Β6, τα νεφρά σας δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά.


        8.Η υπερβολική κατανάλωση καφέ Η υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης διαταρράσει τη λειτουργία των νεφρών και αυξάνει την πίεση του αίματος. Έτσι η υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης οδηγεί σε βλάβη των νεφρών μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
  1. Κατάχρηση παυσίπονων
Τα συνταγογραφούμενα αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα χρησιμοποιούνται συχνά για την αντιμετώπιση πόνων και φλεγμονών. Όμως, τα φάρμακα αυτά είναι φορτωμένα με επικίνδυνες χημικές ουσίες, και ως εκ τούτου μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω περιπλοκές. Μία από τις πιθανές παρενέργειες της υπερβολικής χρήσης αυτών των φαρμάκων είναι σοβαρή νεφρική και ηπατική βλάβη.
  1. Η υπερβολική ζωικών πρωτεϊνών πρόσληψη
Η υπερβολική πρόσληψη ζωικής πρωτεΐνης, (ειδικά το κόκκινο κρέας), αυξάνει το μεταβολικό φορτίο στα νεφρά, έτσι όσο περισσότερη πρωτεΐνη καταναλώνετε, τόσο επιβαρύνετε τη λειτουργία των νεφρών σας.
Διαβάστε επίσης: Τσάι Μαϊντανού : Καθαρίζει Σχεδόν Άμεσα τα Νεφρά σας. Μάθετε πως Φτιάχνεται!

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.hippieteepee

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες