Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Νύχτα τρόμου στην Αλικαρνασσό από το χτύπημα του σεισμού...

Φωτογραφίες: AP «Το κτίριο κουνιόταν σαν ζελέ»
Εικόνες ...

Νύχτα τρόμου έζησαν και οι τουρίστες- κάτοικοι της Αλικαρνασσού μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς των 6,4 και 5,1 βαθμών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε...
ολόκληρο το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων και τις τουρκικές ακτές, ενώ η Κως είναι το νησί που επλήγη περισσότερο με δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

70 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά στην Αλικαρνασσό (Bodrum), περίπου 20 στην πόλη Ντάτσα, ενώ μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου ακολούθησαν κάπου 50 μετασεισμοί.



Σύμφωνα με τα ξένα μέσα οι συνολικοί τραυματίες από τον σεισμό σε όλο το σύμπλεγμα των νησιών και τις ακτές είναι τουλάχιστον 100.



Στην Αλικαρνασσό ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το Τζασμίν Beach Resort, εκκενώθηκε μετά από το μικρό τσουνάμι που προκλήθηκε λόγω του σεισμού.





Με τον σεισμό να έχει γίνει πρώτη είδηση στον διεθνή Τύπο, αίσθηση προκαλούν και οι εικόνες με τους κατοίκους να κοιμούνται στα εξωτερικά τραπέζια των καταστημάτων και στην παραλία.



Ο Κρίστιαν Στίβενς, ένας Βρετανός τουρίστας στο Ντιντίμ, κάπου 90 χλμ από την Αλικαρνασσό είπε ότι το κτίριο στο οποίο βρισκόταν «άρχισε να κουνιέται σαν ζελέ». Ένας συμπατριώτης του, ο Γκρέιαμ Γ. που παραθερίζει στο Μπιτέζ, ανατολικά της Αλικαρνασσού, είπε ότι ο σεισμός ήταν «πολύ τρομακτικός» κι ότι οι μετασεισμοί ήταν «βίαιοι, αλλά μικρής διάρκειας».





Ο σεισμός σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωολογικό Ινστιτούτο, ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα ανοικτά της Μαρμαρίδας στην επαρχία Μούγλα, μόλις 10 χλμ νότια της Αλικαρνασσού και 16 χλμ ανατολικά-βορειοανατολικά της Κω.

Ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού, Μεχμέτ Κοτσαντόν, είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιοχής.



Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο το κρατικό νοσοκομείο της πόλης εκκενώθηκε καθώς εμφανίστηκαν ρωγμές, ενώ οι ασθενείς που καταφθάνουν εξετάζονται σε ανοικτό χώρο μπροστά .





Ζημιές υπέστη και το τέμενος Αντλιγιέ της πόλης και οι αρχές απέκλεισαν τη γύρω περιοχή.





Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες