Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Στα άκρα ο «πόλεμος» κυβέρνησης – δικαστών...

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – δικαστών, με το Μαξίμου να απαντά στην ανακοίνωση της...
Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως επαγγελματικό σωματείο, καλό θα ήταν να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της ΝΔ», σχολίασε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, προσθέτοντας: 

«Η ίδια η ΝΔ όμως και ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν ευθέως για τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη: Έδωσε ο κύριος Αθανασίου (σ.σ. ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου) χάρη σε έμπορο κοκαΐνης; Ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη συνεργάτες του μετά από καταθέσεις για πιθανό χρηματισμό;».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός».

Μάλιστα παρομοιάζει την κυβέρνηση με εκείνες της Τουρκίας και της Πολωνίας σημειώνοντας ότι «Επιχειρούν έτσι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’».

Την ανακοίνωση των δικαστικών λειτουργών σχολίασε η Νέα Δημοκρατία αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Τσίπρας, έστω και τώρα, πρέπει να συνειδητοποιήσει τις βαριές του ευθύνες και να σταματήσει τον ολισθηρό δρόμο της χειραγώγησης της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε δικαστές: Αναλάβατε την υπεράσπιση της ΝΔ

Σε έντονο ύφος και το σχόλιο της Κουμουνδούρου που επεσήμανε ότι «με μια πράγματι πρωτοφανή ανακοίνωση φαίνεται να αναλαμβάνει και επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση».

ΠΑΣΟΚ: Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας στον τόπο

«Τον τελευταίο καιρό, όλες οι Ενώσεις των δικαστών όλων των κλάδων, έχουν επισημάνει τις μεθοδικές και στοχευμένες επιθέσεις στη δικαιοσύνη από την κυβέρνηση», υποστηρίζει, σε σχόλιό του, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. 

Και προσθέτει: «Με στόχο τη χειραγώγηση και την αιχμαλωσία των δικαστών και της δικαιοσύνης. Αυτές οι επιθέσεις δεν αφορούν μόνο τη δικαιοσύνη, αλλά κάθε Ανεξάρτητη αρχή και εξουσία. Καθεστωτικές λογικές και πρακτικές. Τελικά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας στον τόπο».

Το Ποτάμι: Να ξηλωθούν οι παρακρατικοί μηχανισμοί

«Και μόνο η σύγκριση της Ελλάδας με την Τουρκία του Ερντογάν και την Πολωνία συνιστά ένα ηχηρό σήμα για το οποίο δεν επιτρέπεται σε καμιά δημοκρατική δύναμη να αδιαφορήσει», ήταν, μεταξύ άλλων, το σχόλιο του Ποταμιού.

Νέα επίθεση Πολάκη στη Δικαιοσύνη: Ο σεβασμός κατακτάται δεν απονέμεται

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτίθεται στους δικαστές του Αρείου Πάγου, σχολιάζοντας ότι έλαβαν απόφαση υπέρ των εργοδοτών παραθέτοντας, στην ανάρτησή του, άρθρο του left.gr με τίτλο: «Απόφαση-σοκ του Αρείου Πάγου: Η επίσχεση μπορεί να θεωρηθεί “σιωπηρή δήλωση βούλησης του εργαζόμενου να λύσει τη σύμβαση εργασίας"».

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Δεύτερη ,εντός ολίγων ημερών ,ΒΑΘΕΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !!!!!!!!!!!!!!
Προφανως τυχαίο γεγονός (εδω γελάνε).Μιληστε μου ξανά για νομικό πολιτισμό και τις εξελίξεις σε αυτόν ,σηκώστε το φρύδι απο αγανάκτηση για προσβολή της Δικαιοσυνης και της δημοκρατίας ,βγάλτε ανακοινωςεις περι ανεξαρτησίας του τρίτου πυλώνα ....
Διαβάστε το σκεπτικό της αποφαςης που "δαγκώνει τους αδύναμους"και πείτε μου για αστοιχείωτους .
Ο σεβασμός κατακτάται ΔΕΝ απονέμεται !!!!!»

Βερναρδάκης: Απόπειρα επέμβασης από υπερσυντηρητικό θύλακα της Δικαιοσύνης

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας υπερσυντηρητικός θύλακας μέσα στη Δικαιοσύνη στην πραγματικότητα επιχειρεί να επέμβει στη νομοθετική και πολιτική εξουσία. 

Ακόμη, προσθέτει πως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η Δικαιοσύνη χάνει σε κύρος και σε αξιοπιστία και γίνεται ανοικτά «πολιτικοποιημένη», «ταξική» και «κοινωνικά άδικη» και άρα απονομιμοποιείται.

Σκουρλέτης: Ορισμένοι κύκλοι της Δικαιοσύνης κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση

«Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί ορισμένοι κύκλοι της Δικαιοσύνης κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και υπερβαίνουν τα όρια της εξουσίας τους», τονίζει στη Realnews ο υπουργός Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως «με απόλυτο σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών, πρέπει ο καθένας να κινείται εντός των συνταγματικών ορίων του...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες