Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Συριακός στρατός και  Hezbollah απελευθέρωσαν το 1/3 του εδάφους που κατείχε η ISIS στο Δ Qalamoun.Σε μια μέρα απελευθέρωσαν 80τ.χλμ.Παραδίδονται οι τρομοκράτες….


Όπως μεταδίδουν τα μέσα της αντίστασης στο τέλος της πρώτης ημέρας επιχειρήσεων οι μαχητές της αντίστασης πέτυχαν να απελευθερώσουν 87τ.χλμ συνολικής επιφάνειας εδάφους από την ISIS. Οι συγκρούσεις μείωσαν τη γραμμή επαφής με τους τρομοκράτες σήμερα στα  50 km.

Σύμφωνα με το alahednews ο συριακός στρατός και η Hezbollah πραγματοποίησαν ταχύτατη προέλαση στο δυτικό Qalamoun στα σύνορα με το Λίβανο όπου υπέβαλαν σε απώλειες τους τρομοκράτες της «Daech» ενώ κάποιες ομάδες τους παρέδωσαν τα όπλα τους στη  Hezbollah κι αποσύρθηκαν.
Στο υψίπεδο Jarajir, ο συριακός στρατός και η Hezbollah έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το ύψωμα Abou Khodeij που κυριαρχεί στην ύπαιθρο του Jarajir στο Δ Qalamoun και το λόφο Chlouf Al Zamarani που ελέγχει το πέρασμα του  Zamarani .
Μαχητές της Hezbollah ανέβηκαν στο στρατηγικής σημασίας βουνό Mossoul εντός του Δ Qalamoun και δεσμεύθηκαν σε συγκρούσεις με την «Daech».
Προηγουμένως ο εμίρης της «Daech» στο Zamarani και μέλη της ομάδς του κατέθσαν τα όπλα τους στην Hezbollah.Κάποιες πηγές μιλούν για 30 τζιχαντιστές που παραδόθηκαν ενώ άλλα μέσα αναφέρουν ότι ο στρατός και η λιβανέζικη αντίσταση έχουν ήδη απλευθερώσει ο ένα τρίτο του εδάφους στο Δ Καλαμούν που ήλεγχε η ISIS.
To almayadeen μέσω του ανταποκριτή του κάνει λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς της Xεζμπολλά και του στρατού κατά θέσεων τρμοκρατών στο Δ Καλαμούν.
A picture taken on August 17, 2017, during a tour guided by the Lebanese army, shows soldiers holding a position in a mountainous area near the eastern town of Ras Baalbek during an operation against jihadist fighters.
Την ίδια στιγμή ο λιβανέζικος στρατός επιτέθηκε το Σάββατο κατά του Ισλαμικού Κράτους στα ΒΑ σύνορα με Συρία.
 Η στρατιωτική επιχείρηση άρχισε στις 5 π.μ. (0200 GMT), στοχεύοντας θέσεις της ISIS κοντά στην πόλη Ras Baalbek με ρουκέτες, πυροβολικό και ελικόπτερα, σύμφωνα με μια πηγή ασφάλειας του Λιβάνου. Η περιοχή είναι το τελευταίο κομμάτι των συνόρων μεταξύ Λιβανέζων και Συρίας υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών.Η επιχείρηση   »Dawn of Jorud” γίνεται για την ολοσχερή ανάκτηση της Ras Balbak και περιοχών στην χριστιανική κατά πλειοψηφία al-Qa’a. Ο εκπρόσωπος τύπου του στρατού του Λιβάνου ο Nazih Jurais ανακοίνωσε ότι ο στρατός ανέκτησε 30 τ.χλμ από την ISIS και σκότωσε 20 τουλάχιστον τρομοκράτες της.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες