Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017


Πέντε παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τη στύση


Η στύση επηρεάζεται άμεσα από τη ροή του αίματος, γι’ αυτό και το να έχουν οι άντρες μια γερή καρδιά και σωστή κυκλοφορία αίματος τους βοηθά στο να έχουν καλές στύσεις. Φυσικά σε αυτό, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο η άσκηση, το να είναι, δηλαδή, οι άντρες σε καλή φόρμα. Ωστόσο, πέρα από τον παράγοντα της γυμναστικής και της φυσικής κατάστασης, υπάρχουν κι άλλοι που μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη στύση.
Δείτε παρακάτω 5 από αυτούς:

1. Ζάχαρη
Η κατανάλωση ζάχαρης ανεβάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και διεγείρει την απελευθέρωση της ορμόνης ινσουλίνης. Αυτό επηρεάζει την παραγωγή τεστοστερόνης του σώματος, με αποτέλεσμα να καθιστά δυσκολότερη τη στύση.
2. Πολύ τρέξιμο
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου British Columbia, το τρέξιμο που ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα την εβδομάδα μπορεί να διαταράξει την επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου και των αδένων που παράγουν ορμόνες. Έτσι, τα επίπεδα της τεστοστερόνης μπορούν να πέσουν μέχρι και 17%.
3. Αλκοόλ
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, το ποτό αυξάνει την ποσότητα των οιστρογόνων στον οργανισμό, με συνέπεια να μειώνεται η τεστοστερόνη. Αυτό ισχύει για μεγάλη κατανάλωση, δηλαδή για πάνω από 2 ποτήρια αλκοόλ ημερησίως.
4. Έλλειψη βιταμίνης D
Η βιταμίνη D παράγεται με την έκθεση στον ήλιο (με μέτρο) και με κάποιες συγκεκριμένες τροφές. Αν δουλεύετε σε κλειστούς χώρους για πάρα πολλές ώρες και αν δεν λάβετε την απαραίτητη ποσότητα από τη διατροφή σας, είναι πιθανό τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο σώμα να πέσουν μέχρι και 20%. Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ προτείνει για τους άντρες 15 λεπτά στον ήλιο, με γυμνά πόδια και χέρια.
5. Θερμικό χαρτί και μελάνι
Οι αποδείξεις από το σουπερμάρκετ ή το ΑΤΜ, οι ετικέτες των αποσκευών στα αεροδρόμια και ό,τι εκτυπώνεται σε τέτοιου είδους χαρτί, έχουν υψηλά επίπεδα δισφαινόλης Α (ΒPA). Πρόκειται για μια χημική ουσία που αυξάνει την παραγωγή των οιστρογόνων, που στον ανδρικό οργανισμό βλάπτουν τη στύση.mononews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες