Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Μία παραίτηση που δείχνει διάσπαση...

Την παραίτησή του από το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε ο...
Φλοριάν Φιλιπό, νούμερο δύο του Εθνικού Μετώπου και υπεύθυνος για αρκετές στρατηγικές επιλογές του ακροδεξιού κόμματος. Ο Φιλιπό δήλωσε «Δεν μου αρέσει να με περιπαίζουν».

Ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος θεωρείται ο πρωτεργάτης της ιδέας για έξοδο από το ευρώ, μία στρατηγική που πλήγωσε αισθητά το Εθνικό Μέτωπο και εκτιμάται ότι έβλαψε την Μαρίν Λεπέν στην αναμέτρησή της με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Φιλιπό εμφανίστηκε σήμερα το πρωτί στη γαλλική τηλεόραση και ανακοίνωσε την παραίτησή του, την οποία πολλοί θεωρούσαν δεδομένη, καθώς η ένταση στη σχέση του με την Μαρίν Λεπέν είχε κλιμακωθεί.

Ο Φιλιπό θεωρείται πρωτεργάτης της ιδέας για έξοδο από την ευρωζώνη, κάτι που θεωρείται ότι έβλαψε την Μαρίν Λεπέν στις εκλογές του Μαϊου στις οποίες έχασε από τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν. Οι αρμοδιότητές του για την στρατηγική και την επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος τού είχαν ήδη αφαιρεθεί από την Λεπέν, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό France 2 ότι δεν του αρέσει να παραγκωνίζεται.

«Δεν μου αρέσει να με περιπαίζουν. Ναι, φυσικά παραιτούμαι από το Εθνικό Μέτωπο», είπε...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες