Υπήρξε κατοικία του Βέλγου βασιλιά Λεοπόλδου Β

Το αρχοντικό στο Cap Ferrat, το οποίο κάποτε ήταν η κατοικία του Βέλγου βασιλιά Λεοπόλδου Β , διατίθεται στην αγορά για 350 εκατομμύρια ευρώ (410 εκατομμύρια δολάρια), καθιστώντας το το πιο ακριβό σπίτι προς πώληση στον κόσμο.

Η Villa Les Cèdres χτίστηκε το 1830, είναι 1672 τετραγωνικών μέτρων και «κάθεται» μέσα σε 35 στρέμματα στην ακτή Saint-Jean-Cap-Ferrat στη νοτιοανατολική Γαλλία. Ο ζάμπλουτος τυχερός που θα το αποκτήσει, θα μείνει αναμφίβολα με το στόμα ανοιχτό με τη διακόσμηση, την επίπλωση εποχής, τις οροφές με παραστάσεις και τους περίτεχνους πολυελαίους.
Σύμφωνα με το Bloomberg, στα ράφια της βιβλιοθήκης ισορροπούν πάνω από 3.000 βιβλία...

Ο βασιλιάς Λεοπόλδος αγόρασε το Villa Les Cèdres το 1904:  Η χρυσή σφραγίδα του είναι τοποθετημένη σε ένα από τους τοίχους του καθιστικού, ενώ στα δωμάτια παραμένουν πορτρέτα της ερωμένης του.
Το παλατάκι μετά τον αμφιλεγόμενο βασιλιά, ανήκε στην οικογένεια Marnier-Lapostolle (της γνωστής ετικέτας Grand Marnier), που συνέχισε να περιποιείται τους κέδρους και τους φοίνικες, καθώς και τους ελαιώνες και τα περιβόλια που περιβάλλουν τη γαλλική ιδιοκτησία, μερικά από τα οποία έχουν ιστορία 300 χρόνων.
Η ιταλική εταιρεία Davide Campari-Milano SpA απέκτησε πέρυσι το σπίτι των 14 υπνοδωματίων και τώρα προσφέρεται προς πώληση μέσω της Savills.
Αν το ταπεινό αυτό σπίτι πωληθεί στην παραπάνω τιμή, θα γίνει η πιο ακριβή κατοικία στην ιστορία.