Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Η Μάντσεστερ Σίτι αφήνει τη Nike για την Puma με deal 55 εκατ. ευρώ

Η Μάντσεστερ Σίτι αφήνει τη Nike για την Puma με deal 55 εκατ. ευρώ

Τις φανέλες των «Πολιτών» από την επόμενη χρονιά θα κοσμεί το χαρακτηριστικό λογότυπο με το πούμα

Μία από τις... ακριβότερες φανέλες του κόσμου θα έχει από την επόμενη χρονιά η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία συμφώνησε με την Puma για τον σχεδιασμό των εμφανίσεών της από το καλοκαίρι του 2018, όταν και λήγει η τρέχουσα συμφωνία της με τη Nike.

Η συμφωνία της Σίτι με τη Nike αποφέρει στην ομάδα του Μάντσεστερ περί τα 22 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό πολύ χαμηλότερο σε σχέση με άλλες ομάδες της Premier League: η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εισπράττει πάνω από 85 εκατ. ευρώ το χρόνο και η Τσέλσι κοντά στα 70 εκατ. ευρώ, ενώ όλες τους είναι πολύ πιο πίσω από την Μπαρτσελόνα, που εισπράττει 110 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Οι πληροφορίες από τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η συμφωνία της Σίτι με την Puma θα είναι πολύ πιο επικερδής και θα αποφέρει στους «Πολίτες» πάνω από 55 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, χωρίς να είναι γνωστή η διάρκεια της συμφωνίας.
Σημειωτέον ότι την ίδια μετακίνηση, από τη Nike στην Puma, έκανε και η Άρσεναλ, που λαμβάνει πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από την Puma, ενώ αντίθετα η Τσέλσι άφησε φέτος την Adidas για λογαριασμό της Nike. Η Adidas, όμως, έχει «δεμένη» με δεκαετές συμβόλαιο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μία από τις πλέον εμπορικές ποδοσφαιρικές ομάδες του κόσμου.
Η Puma έχει επίσης εξασφαλίσει από την ερχόμενη χρονιά και χορηγίες προς τη Μίλαν και την Μπορντό, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να «δυναμώσει» στον χώρο των ποδοσφαιρικών συλλόγων.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες