Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του Ρώσου Μr. Βitcoin στις ΗΠΑ...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του Ρώσου Μr. Βitcoin στις ΗΠΑ
Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Βίνικ για μη έκδοσή του στις ΗΠΑ, με τον 38χρονο να κρέμεται τώρα από την απόφαση του...
υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο για το εάν και πού θα εκδοθεί ο Ρώσος υπήκοος.

Ο υπουργός, σύμφωνα με τον νόμο, έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την έκδοση του «Mr Bitcoin». Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί επίσης να αποφασίσει και για το εάν ο Βίνικ θα εκδοθεί στη Ρωσία, οι Αρχές της οποίας επίσης τον ζητούν για το αδίκημα της απάτης.

Οι ΗΠΑ εκζητούν τον 38χρονο για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους 4 δισ. δολαρίων - εσόδων μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης είχε δώσει το «πράσινο φως» σε σχετικό αίτημα έκδοσης των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα οι συνήγοροί του να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, έτσι ώστε ο Ρώσος να μη βρεθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Βίνικ ενώπιον του Αρείου Πάγου αρνήθηκε την κατηγορία που τον βαρύνει, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν διαχειριστής της πλατφόρμας, αλλά τεχνικός. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα (BTC-e) θεωρείται από τα πλέον διαδεδομένα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης τη συσχετίζει ωστόσο με τη δράση ύποπτων προσώπων, χάκερ, πρακτόρων, ακόμη και εκβιαστών του κυβερνοχώρου.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες