Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Σκευωρία…

«Το κόμμα σας μιλάει για σκευωρία. Αλλά για να υπάρχει σκευωρία, θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει τη βοήθεια της Δικαιοσύνης. Πιστεύετε ότι οι εισαγγελείς μετείχαν σ’ αυτό που εσείς ονομάζετε σκευωρία;». Κρίσιμη ερώτηση από τον Γιώργο Κουβαρά(Αction24) – που θα πρέπει να πούμε ότι ήταν πολύ καλός – στην συνέντευξη που πήρε από τον Νίκο Δένδια.

Ο…
βουλευτής της ΝΔ ακολούθησε την μέθοδο του στρίβειν διά… της δικογραφίας.
Δεν χρέωσε την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη (παρά την μήνυση που της έχει κάνει ο Σαμαράς) και τους συνεργάτες της εισαγγελείς σ’ αυτό που το κόμμα του λέει σκευωρία.

Είπε, πως η κυβέρνηση πήρε ένα κομμάτι από το υλικό της δικογραφίας και το χρησιμοποίησε για να το στρέψει εναντίον των προσωπικών της αντιπάλων.

Ο Γιώργος Κουβαράς τον πίεσε, όχι μόνο στο θέμα της σκευωρίας (που ανάγκασε τον συνομιλητή του να κάνει πίσω, σε σχέση μ’ αυτά που υποστηρίζουν τα άλλα στελέχη του κόμματός του), αλλά και στις απειλές και τις πέραν κάθε ορίου επιθέσεις, όπως η σημερινή του Γεωργιάδη, που είπε ότι ο πρωθυπουργός τα πιάνει.

Ο Δένδιας κι εδώ βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Κι από θέση αμύνης είπε, πως δικαιολογεί στους συναδέλφους του που αντιμετωπίζουν τέτοιες βαριές κατηγορίες, να διακατέχονται από μεγάλη οργή και ενδεχομένως να καταφεύγουν και σε υπερβολές.

Ο δημοσιογράφος έθεσε και το θέμα των απειλών για ειδικά δικαστήρια. Κι εδώ ο Δένδιας έκανε ελαφρώς όπισθεν. Το κόμμα του, όταν πάρει την κυβέρνηση, δεν θα διακατέχεται ρεβανσισμό. Όμως, θα φέρουν στην Βουλή εξεταστική για τα χρήματα που χάθηκαν στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να μάθει ο κόσμος, τι έγινε την περίοδο εκείνη», είπε.

Ο Κουβαράς επεσήμανε όμως εδώ, ότι ο κόσμος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει διαπραγμάτευση και μέσα σ’ αυτήν την διαπραγμάτευση, θα μπορούσε να είχε και αποτυχία και να χαθούν χρήματα. Άλλωστε, μετά από όλα αυτά και το μνημόνιο που έφερε κατέφυγε σε εκλογές και οι πολίτες τον ξαναψήφισαν.

Συνεπώς, τι νόημα έχει η προαναγγελθείσα εξεταστική;

Ξανά στριμωγμένος ο Δένδιας, κάτι ψέλλισε περί του κόσμου που δεν έδωσε ακριβώς την ψήφο του για να αθωώσει τα όσα έκανε τους προηγούμενους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι μας είπε, εν ολίγοις, δηλαδή; Ότι ο κόσμος δεν ήξερε τι ψήφιζε (και μάλιστα μετά από ένα μνημόνιο)!..nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες