Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

YPG: oι συριακές δυνάμεις ήρθαν στο Αφρίν για να φυλάξουν μόνο τα σύνορα όπου και θα πολεμήσουμε μαζί.

People wave Syrian flags and a portrait of President Bashar al-Assad in Afrin on Thursday. Photo: Ahmad Shafie Bilal/AFP
Αφρίν
Οι συριακές δυνάμεις στο  Afrin είναι για να υπερασπιστούν μόνο τα σύνορα  και δεν θα έχουν καμιά σχέση με τη διοίκηση του καντονιού ανακοίνωσε το YPG για την ανάπτυξη των συριακών δυνάμεων  στο Αφρίν.

“Αυτοί αποτελούν μια στρατιωτική δύναμη. Τι έχει να κάνει μια στρατιωτική δύναμη με τα πολιτικά γραφεία; Οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν έρθει για τα σύνορα.Αυτοί δεν θα μείνουν στο εσωτερικό της πόλης,” είπε ο εκπρόσωπος τύπου του YPG ο Brusk Hasaka.
Η τρέχουσα διοίκηση του  Afrin θα συνεχίσει το ρόλο της είπε και οι συριακές δυνάμεις θα πολεμήσουν κατά μήκος της συνοριογραμμής μαζί με το ΥPG .Οι συριακές δυνάμεις μπήκαν στο Αφρίν μετά από συμφωνία μεταξύ ΥPG και τις συριακέ αρχές.Διευκρίνισε, λέγοντας ότι οι Συριακές δυνάμεις βρίσκονται στην Αφρίν για να εκπληρώσουν το καθήκον τους στο έδαφος της Συρίας, χαρακτηρίζοντάς τους ως «ιδιοκτήτες ενός σπιτιού».
Ένας αντιπολιτευόμενος κουρδικός σχηματισμός  το  Kurdish National Council (KNC, ENKS) διαφοροποιήθηκε και καταδίκασε την άφιξη συριακών δυνάμεων στο Afrin.rudaw 23.2.18
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες